Σεπτέμβριος 24, 2020

100 χρόνια του KKE στον Πολύγυρο

Διάφορα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Χαλκιδικής του ΚΚΕ στον Πολύγυρο. Την ομιλία έκανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως τιμάμε τα 100 χρόνια του Κόμματος, βγάζοντας διδάγματα απ’ αυτήν την ιστορική διαδρομή του Κόμματος και του εργατικού κινήματος.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και πως με το πέρασμα στην καπιταλιστική αναιμική ανάπτυξη και την «έξοδο» από τα μνημόνια ο λαός δεν έχει να ελπίζει τίποτα, η εκμετάλλευση και τα τσακισμένα δικαιώματά του θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν.

Συνέχισε, λέγοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, για χάρη τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικούν μεγαλύτερα μερίδια και κέρδη από τη ληστεία και την εκμετάλλευση των λαών. Η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των ανταγωνισμών, γι’ αυτό και δυναμώνουν οι επεμβάσεις, η μετακίνηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων, η εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων κ.λπ. Αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό ζήτημα.

Τέλος, μίλησε για την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, σχετικά με διάφορα θέματα όπως ζητήματα της επικαιρότητας, το ρόλο των δημοτικών αρχών, τη θέση του ΚΚΕ για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική κ.ά.

 

Σχετικά Άρθρα

Guardian: Ελλάδα η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έγιναν κυβέρνηση αριστεροί λαϊκιστές

admin

Το τραπέζι του Δεκαπενταύγουστου ανά την Ελλάδα

admin

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα