Σεπτέμβριος 22, 2020

Υποψήφιοι για… υποψήφιοι δήμαρχοι. Σας παρουσιάζουμε τα πρώτα ονόματα της Χαλκιδικής

Δήμος Αριστοτέλη Δήμος Κασσάνδρας Δήμος Νέας Προποντίδας Δήμος Πολυγύρου Δήμος Σιθωνίας Χαλκιδική

Ράβουν κουστούμια και διαλέγουν γραβάτες ήδη οι υποψήφιοι δήμαρχοι καθώς σε πολιτικό χρόνο οι εκλογές της αυτοδιοίκησης δεν είναι καθόλου μακριά.

Έτσι, έχουν ξεκινήσει, αν μη τι άλλο, οι ζυμώσεις ώστε να ο καθένας να μετρήσει τις δυνάμεις του, και φυσικά να αποφασίσει αν θα υιοθετήσει μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα ή αν θα φορέσει τον κομματικό μανδύα. Κοινώς αν θα κατέλθει με χρίσμα.

Δήμος Νέας Προποντίδας

Ξεκινώντας από το δήμο της Νέας Προποντίδας η μάχη αναμένεται σφοδρή αφού από τις προηγούμενες εκλογές το θρίλερ που παίχτηκε ανάμεσα στο δήμαρχο Μανώλη Καρρά και τον επικεφαλής της μειοψηφίας Δημήτρη Τσούφη ήταν για γερά νεύρα. Εκ νέου λοιπόν υποψήφιοι και οι δύο.

Δεν είναι όμως οι μόνοι που «φλερτάρουν» με το δήμο. Δεν θα ήταν έκπληξη να ακούσουμε το όνομα του Χάρη Σαρόγλου για παράδειγμα, επί σειρά ετών αντιδήμαρχος στο παρελθόν, ή του Ηλία Ιορδανίδη, γιου του πρώην δημάρχου Μουδανιών.

Και φυσικά τα ονόματα όσων βγήκαν μπροστά στις προηγούμενες εκλογές, όπως ο Γιώργος Γκιλής, ή και παλαιότερα ο Στράτος Ευγενίου στην Τρίγλια. Το ίδιο ισχύει και για τον Κώστα Χατζηασιμίδη, αλλά και τον αντιδήμαρχο Μανώλη Μπέη.

Δεν είναι απίθανο και ο Απόστολος Πάνας να στηριχτεί από το ΚΙΝΑΛ για το δήμο Νέας Προποντίδας, αλλά κάποιοι θα ήθελαν να δουν και το όνομα του πρώην αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής, Κώστα Παπουτσή.

Δήμος Αριστοτέλη

Λιγότεροι οι μνηστήρες για το δήμο Αριστοτέλη, εκεί όπου ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ζουμπάς στάθηκε άξια στο έργο που του ανατέθηκε μετά την αποχώρηση του Γιάννη Μίχου. Δεν αποκλείεται όμως να τον διαδεχθεί ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής που θα ζητήσει ψήφο αυτή τη φορά για τη θέση του δημάρχου.

Απέναντί του όμως βρίσκονται δύο «δυνατά» ονόματα της πολιτικής στη Χαλκιδική. Ο λόγος για τον Χρήστο Πάχτα,  συστάσεις δεν χρειάζονται, αλλά και για τον Αστέριο Ζωγράφο, ισχύει το ίδιο με τις συστάσεις, ο οποίος όμως δεν ξεκαθάρισε κατηγορηματικά αν θα διεκδικήσει Πολύγυρο ή Αριστοτέλη. Είναι γνωστή η αγάπη του για τη βόρεια Χαλκιδική και η επιθυμία του να σφραγίσει τη θέση του στην αυτοδιοίκηση με την επιστροφή του εκεί.

Γνώστης του δήμου βέβαια και δεξί χέρι του Χρήστου Πάχτα στο δήμο πριν από χρόνια, (παρά τους διαφορετικούς πολιτικούς τους χώρους) ο Βασίλης Μοσχόπουλος αποτελεί μια πιθανή υποψηφιότητα.

Όπως επίσης είναι πιθανή και η υποψηφιότητα του νυν αντιπεριφερειάρχη με καταγωγή από την Ιερισσό Γιάννη Γιώργου. Επίσης καλή γνώστρια θεμάτων του δήμου και η Ελευθερία Χατζησταματίου, γνωστή από το Επιμελητήριο και τον εμπορικό σύλλογο Ουρανούπολης.

Τέλος και όχι τελευταίος στις πιθανότητες είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, που σε πολλές του συνεντεύξεις του δεν κρύβεται και μιλά για το δήμο Αριστοτέλη.

Δήμος Πολυγύρου

Στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο, σφάζονται παλικάρια. Πρώην, νυν και επόμενοι. Για το σημερινό δήμαρχο Αστέριο Ζωγράφο είπαμε. Μπορεί και Πολύγυρο, μπορεί και Αριστοτέλη, μπορεί και…

Αναμένουν εξελίξεις οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Δημήτρης Ζαγγίλας, όπως και ο Γιάννης Σιμώνης. Ενώ κάποιοι ελπίζουν στην επιστροφή του Θωμά Καπλάνη.

Ο Γρηγόρης Τάσιος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων δεν αποκλείεται να κάνει στροφή στην αυτοδιοίκηση. Άλλωστε δοκίμασε και τις ευρωεκλογές στο παρελθόν. Αρκετά ακούγεται και γυναικείο όνομα, της Ιφιγένειας Κυριάκου, αλλά του Αλέξανδρου Λάκρου, δημοτικού συμβούλου επίσης.

Δήμος Σιθωνίας

Στις δύο χερσονήσους τώρα όλα είναι πιθανά. Αν ο Γιάννης Τζίτζιος αφήσει το δήμο Σιθωνίας για την κεντρική πολιτική σκηνή (κάτι που μάλλον θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Αστέριου Ζωγράφου καθότι το γνωστό πολιτικό δίδυμο του νομού κινείται μεθοδικά), τότε ανοίγει ο δρόμος για τους Νίκο Χριστοδούλου, Δημήτρη Δημητρό, Γιώργο Δαλδογιάννη, Κυπαρίσση Ντέμπλα. Επίσης ακούγονται τα ονόματα της Νερατζιάς Τσουλκανίδου, Ιωάννη Ζέππου και Σωτήρη Ληστή.

Δήμος Κασσάνδρας

Τέλος αφήσαμε το Δήμο Κασσάνδρας, για τον οποίο οι… Κασσάνδρες θέλουν το μισό μόνιμο πληθυσμό να διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο.

Ο σημερινός δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης δεν θα αφήσει ελεύθερο το πεδίο στους δυνητικά υποψήφιους. Φαίνεται πως θα προσπαθήσουν τόσο ο πρώην πρώην πρώην δήμαρχος Κώστας Παπαγιάννης (δεν παραιτείται τόσο εύκολα), όσο και μια σειρά άλλων πρώην και νυν της αυτοδιοίκησης όπως ο
Θωμάς Κοντός, ο Αριστείδης Κανέλης που διετέλεσε δήμαρχος, η Αναστασία Χαλκιά, ο Κώστας Λεμονής (πρώην αντιδήμαρχος εκ Παλλήνης) ο Χάρης Κουκουβίνος (εν ενεργεία αυτοδιοικητικός), ο Μιχάλης Παπαγιάννης, ο Ιωάννης Νάκος και ο Δημήτρης Καραμανλής.

Έκπληξη μπορεί να είναι ο γιος του πρώην δημάρχου Παλλήνης Κώστα Καπούλα, ο Χρήστος Καπούλας.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους, έτσι και αλλιώς, την επόμενη μέρα, όλοι θα παλέψουν για το καλό του Δήμου τους και της Χαλκιδικής

Σχετικά Άρθρα

Προβλήματα με τους δρόμους στα Νέα Μουδανιά

admin

Δήλωση Υποψηφιότητας Σ. Βαλιάνου για το Δήμο Αριστοτέλη

admin

1ο Ποδηλατικό Σιρκουί Αρναίας 2018

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα