Οκτώβριος 24, 2020

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ιδανικό τοπίο για να ανθίσει η παρανομία

Διάφορα

Για τη «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μίλησε ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της Επιτροπής για τα Σκάνδαλα στην Υγεία, στην εφημερίδα «Documento».

Ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε το Κέντρο «ιδανικό τοπίο για να ανθίσει η παρανομία», καθώς κατά την περίοδο 2010-14, που εξετάστηκε από την Επιτροπή, τα ποσά που διαχειρίστηκε «ήταν γιγαντιαία» και οι έλεγχοι «ανύπαρκτοι ή ελλιπείς».

«Πολλά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό του (σ.σ. ΚΕΕΛΠΝΟ) ως «μακρύ χέρι» του εκάστοτε υπουργού ή ακόμη καλύτερα «offshore του υπουργείου» μέσα από την οποία διεκπεραιώνονταν πολλές μυστήριες υποθέσεις: από παράνομες προσλήψεις και μεταπηδήσεις σε πολιτικό γραφείο υπουργού μέχρι διακανονισμοί αγορών υλικών, εφοδίων και άλλων χρειωδών (λ.χ. θερμικές κάμερες) με σταθερά αμφιλεγόμενες διαδικασίες», ανέφερε.

Τέλος, απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ότι η διαφορά στο ταμείο του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι λογιστική. «Το συνολικό ύψος των διαφορών για τα έτη 2010-14 ανέρχεται στα 89,2 εκατ. ευρώ», είπε, «εάν το όλο θέμα ήταν απλώς λογιστικής φύσεως, θα είχε αναφερθεί ως τέτοιο στην έκθεση».

Σχετικά Άρθρα

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Σηκωθείτε από τον καναπέ και πολεμήστε τον ρατσισμό»

admin

Αυξημένα μέτρα τροχαίας ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

admin

Χάνει το σήμα του διεθνούς ο Κομίνης

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα