Σεπτέμβριος 27, 2020

Την επόμενη εβδομάδα η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της παράταξης «Πράξεις»

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση -και στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας- του συνόλου των ψηφοδελτίων της παράταξης «Πράξεις» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Χρήστου Παπαστεργίου. Αυτό γνωστοποίησε ο ίδιος κηρύσσοντας την έναρξη της διημερίδας που ξεκίνησε απόψε για την ολοκλήρωση της συζήτησης του προγράμματος της παράταξής του. «Μπαίνουμε στην τελική φάση της προεκλογικής εκστρατείας μετά το Πάσχα», ανέφερε και γνωστοποίησε ότι η κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού του θα γίνει στις 13 Μαΐου.

«Από την αρχή που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια, η πρώτη διαπίστωσή μας ήταν ότι η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κάνει τίποτα και δεν έχει προγραμματίσει τίποτα για την επόμενη περίοδο», είπε ο κ. Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι η παράταξή του πραγματοποίησε εξαντλητικούς διαλόγους σε κάθε χώρο παραγωγής και σήμερα ολοκληρώνει έναν πολύμηνο κύκλο διαλόγου, έχοντας καλέσει, σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, ανθρώπους της επιστήμης και της παραγωγής που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στο τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια.

Τη σημασία του πρωτογενή τομέα και τη δυνατότητα της Περιφέρειας να συμβάλλει στην ανάπτυξή του, υπογράμμισε ο γεωπόνος Αχιλλέας Μανούρας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να ασχολείται με την καινοτομία, ενώ συμπλήρωσε ότι τα χαρακτηριστικά των ελληνικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων είναι ιδανικά για την εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων.

Στον τομέα των υποδομών, ο σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης σε θέματα τεχνικών υποδομών, Μανώλης Μιχαηλίδης, παρουσίασε τη φυσιογνωμία του λιμανιού, όπως είναι σήμερα, καθώς και το τι πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον. «Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι έχει ιδιωτικοποιηθεί ο λιμένας, ότι οι νέοι μέτοχοι έχουν αναλάβει υποχρεώσεις για να εκτελέσουν συγκεκριμένα έργα», είπε και τόνισε ότι «το να αποκτήσει το λιμάνι, στον έκτο προβλήτα, κρηπίδωμα με βάθος μεγαλύτερο των 16 μέτρων σημαίνει ότι θα μπορέσει να δέχεται απευθείας στη Θεσσαλονίκη πλοία από την Άπω Ανατολή». Κάτι τέτοιο, όπως επισήμανε, θα δημιουργήσει πολλές δυνατότητες, ωστόσο απαραίτητο βήμα είναι και η ανάπτυξη των μεταφορών στην ενδοχώρα.

Στην διημερίδα θα παρουσιαστούν, ακόμη, θέσεις γύρω από τα ζητήματα της καινοτομίας και περιφερειακής ανάπτυξης, της διαχείρισης κοινωνικών υποδομών και ελεύθερου χρόνου, των χρηματοδοτικών εργαλείων και των αλλαγών που χρειάζονται στην εσωτερική συγκρότηση της Περιφέρειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά Άρθρα

Μητινζής: Κάνουμε αγώνα δρόμου για την αδειοδότηση του Καυτανζογλείου

admin

AgriBusiness Forum 2018: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις Σέρρες

admin

Μπόλαρης: Δεν θα είμαι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα