Σεπτέμβριος 26, 2020

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής – Ανακοίνωση σχετικά με τα προσφυγοπούλα στο Δήμο Πολυγύρου

Δήμος Πολυγύρου
Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την εγκατάσταση σε ξενοδοχείο του Πολυγύρου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που τελούν υπό την αιγίδα και την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, παρατηρούμε με δυσαρέσκεια και ανησυχία φαινόμενα έξαρσης ξενοφοβίας και ρατσισμού.
Οι αντιδράσεις από συγκεκριμένη και μειοψηφούσα ομάδα του ντόπιου πληθυσμού ήταν από αρνητικές έως ξενοφοβικές και ρατσιστικές, που προσβάλουν την παράδοση του τόπου μας σε σχέση με τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που επιδεικνύει εδώ και χρόνια ο λαός μας απέναντι στους κατατρεγμένους των πολέμων. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα συνέβαλαν, δυστυχώς, και ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας του δήμου, που είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα  και προς άγρα ψήφων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, παραπληροφορούν τους πολίτες καλλιεργώντας όμως τη μισαλλοδοξία και στρώνοντας το έδαφος να δράσουν ακροδεξιά στοιχεία.
Θέση μας είναι ότι η ενημέρωση και η αποκατάσταση της αλήθειας είναι η μεγαλύτερη και πιο υπεύθυνη προτεραιότητα όλων των φορέων, των δημοκρατικών κομμάτων και των δήμων, προκειμένου να υπάρχει κοινωνική γαλήνη, αποδοχή των ανήλικων προσφύγων συνανθρώπων μας και επίδειξη της αλληλεγγύης μας. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η συνάντησή μας με τον δήμαρχο Πολυγύρου για την οργάνωση  ενημερωτικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή όλων των  αρμόδιων επί του θέματος.
Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και τους φορείς της Χαλκιδικής να αντιταχθούν ενεργά απέναντι στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και το φασισμό που ακούσια ή εκούσια καλλιεργείται.

Σχετικά Άρθρα

Καραμπόλα στις Καλύβες Χαλκιδικής (φώτο αρχείου)

admin

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 6,1 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων

admin

Δήμος Πολυγύρου: Ανακοίνωση για δηλώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα