Σεπτέμβριος 25, 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει για τον δήμο της Αθήνας και ο Μπουτάρης για της Θεσσαλονίκης

Ελλάδα

Μέσα στην εβδομάδα σηκώθηκε πολύ σκόνη γύρω από τον υποψήφιο ή την υποψήφια που θεωρητικώς επρόκειτο να κατεβάσει το κυβερνών κόμμα στον δήμο της Αθήνας. Όλα ξεκίνησαν από μία ερμηνεία σχολίου που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός για πρόσωπο που «δεν ξέρει να χάνει». Από την λίστα των «υποψηφίων δημάρχων» πέρασαν αθλητές, επιχειρηματίες, βετεράνοι και πετυχημένες γυναίκες με βαρύ βιογραφικό.

Το Μαξίμου όμως απλώς έδειξε να απολαμβάνει την σχετική σεναριολογία αφήνοντας τους «προτεινόμενους» για την δημαρχία της Αθήνας να κάνουν τις σχετικές διαψεύσεις.

Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση όμως ο πρωθυπουργός θέλει λίγο ακόμη χρόνο για να περιγράψει το μοντέλο του υποψηφίου δημάρχου για την Αθήνα.

Φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν κινείται στην λογική που κινείται ο Πάνος Σκουρλέτης που δεν κρύβει μία υποψηφιότητα σχετικά χαμηλών τόνων με γνώση των απαιτήσεων της πρωτεύουσας και αυτοδιοικητικό προφίλ. Ο πρωθυπουργός κλίνει περισσότερο προς μία υποψηφιότητα που θα συζητηθεί και κυρίως θα διεκδικήσει ισότιμα τον δήμο της Αθήνας απέναντι στις υποψηφιότητες των κ.κ. Μπακογιάννη και Γερουλάνου. Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι και γυναίκα υποψήφια αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι θα είναι ένα «φρέσκο» πρόσωπο και μάλιστα δεν αποκλείουν την πιθανότητα να μην είναι ευρέως γνωστό. «Μην αποκλείετε το ενδεχόμενο να είναι κάποιος που δεν τον γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του» σχολιάζουν παράγοντες που κινούνται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένας κατάλογος 5-6 προσώπων όμως αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Στο Μαξίμου έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις όμως δεν έχουν προχωρήσει σε βάθος. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ μία μέτρια υποψηφιότητα, αλλά μία υποψηφιότητα που θα προκαλέσει αίσθηση. Ενδεχομένως να είναι ένα πρόσωπο που χαρακτηριστικά που θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην υποψηφιότητα Μπακογιάννη.

Το ιδανικό για την κυβέρνηση θα ήταν να «βρει» υποψήφιο από τον χώρο της κεντροαριστεράς για να σηματοδοτήσει και την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες υπηρετώντας και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένα τέτοιο πρόσωπο δεν έχει όμως βρεθεί ακόμη.

Συνοψίζοντας, στελέχη που έχουν άποψη για το πώς σκέφτεται ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρουν ότι δεν θα είναι η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, που σήμερα είναι άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού υποψήφια για τον δήμο της Αθήνας, ούτε φυσικά η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου. Επίσης δεν θα είναι κανείς από τους αθλητές τα ονόματα των οποίων κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει συζήτηση για το πρόσωπο της κ. Έλενας Κουντουρά όμως παρά την υψηλή δημοφιλία της στην Αθήνα η υπουργός Πολιτισμού δεν θα είναι το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον δήμο της Αθήνας. Επίσης, οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν θα είναι ούτε ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος ο «εκλεκτός» του ΣΥΡΙΖΑ για τον κεντρικό δήμο μολονότι ο ίδιος εμφανίστηκε πρόθυμος να κατέβει εφόσον αυτή θα ήταν η επιθυμία του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Δεν αποκλείεται όμως να έχει τα χαρακτηριστικά του Ν. Ηλιόπουλου ή και να επιλεγεί τελικά ο ίδιος ως… εναλλακτική στην περίπτωση εκείνη που το Μαξίμου δε βρει άλλο πρόσωπο για την Αθήνα.

Ο γρίφος θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση εμφανίζεται να περιμένει τις τελικές αποφάσεις του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ο οποίος ακόμη δεν έχει καταλήξει στο εάν θα επαναδιεκδικήσει το αξίωμα. «Είναι θέμα λίγων ημερών» αναφέρουν οι στενοί του συνεργάτες. Το Μαξίμου θα ήθελε την κάθοδο του Μπουτάρη -άλλωστε το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο- όμως εφόσον η απάντηση είναι αρνητική θα αναζητήσει νέο πρόσωπο. Κάπου εδώ ξεκινούν οι συζητήσεις για την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Σχετικά Άρθρα

Σ. Φάμελλος: “Δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση στην απόκρυψη των σκανδάλων”

admin

Δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί του Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008

admin

62% των Ελλήνων θέλει εκλογές – Προβάδισμα της ΝΔ

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα