Αύγουστος 10, 2020

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Ανατολική Αττική

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα οι πρώτες 100 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων την Ανατολική Αττική, που κατά την κυβέρνηση ευθύνονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα μαζί με την πρωτοφανή ένταση της φωτιάς για την εθνική τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς της 23ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες το βράδυ, η διαχείριση των αυθαιρεσιών δόμησης μετατίθεται από την αποκεντρωμένη διοίκηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και σε επιθεωρητές δόμησης και από τη Δευτέρα ξεκινούν οι πρώτες 100 κατεδαφίσεις για αυθαίρετα στην Αττική.

Ειδικότερα, επισπεύδονται οι διαδικασίες κατεδάφισης για τέσσερις κατηγορίες οι οποίες είναι:

  • ζώνες μέσα από τον αιγιαλό
  • οριοθετημένα ρέματα
  • κηρυγμένες ως αναδασωτέες περιοχές και
  • εθνικούς δρυμούς.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής αυτή τη στιγμή έχει τελεσίδικες κατεδαφίσεις 2.500 ακινήτων σε δάση και 700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων σε παραλίες/αιγιαλούς.

Όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι κατεδαφίσεις θα γίνουν με αντικειμενικά κριτήρια, ενώ οι διαδικασίες για τα αυθαίρετα θα γίνονται ηλεκτρονικά, ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και τα πρόστιμα θα μεταφέρονται στην εφορία.

Σχετικά Άρθρα

Νέος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Γ. Ταφύλλης

admin

Τζιτζικώστας: «Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά»

admin

Ενισχύσεις 3 εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς τρίτους

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα