Σεπτέμβριος 23, 2020

Νίκος Μπελαβίλας: Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά!

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 απέχουν ακόμη κάποιους μήνες, ωστόσο τα κόμματα “τρέχουν” τους σχεδιασμούς τους για να κατέβουν στην… εκλογική αρένα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά βρήκε τον υποψήφιό του για τον δήμο του Πειραιά κι αυτός είναι ο Νίκος Μπελαβίλας.

Το όνομά του είχε “παίξει” έντονα για τον δήμο της Αθήνας. Εκεί όπου το κυβερνών κόμμα τα έχει… βρει σκούρα σχετικά με το ποιον ή ποια θα ρίξει στην μάχη απέναντι στην δυνατή υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη, αλλά και αυτήν του Παύλου Γερουλάνου.

Τελικά, ο Νίκος Μπελαβίλας δεν θα είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτεύουσα, αλλά για τον δήμο Πειραιά.

Ποιος είναι ο Νίκος Μπελαβίλας

Όπως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr από τότε που το όνομα του Νίκου Μπελαβίλα “έπαιζε” για την Αθήνα, πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο αρχιτέκτονα και αναπληρωτή Καθηγητή, Διευθυντή Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του ΕΜΠ.

Πριν από περίπου δύο μήνες, ορίστηκε πρόεδρος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. που βασικό της έργο είναι αυτό που λέει ο τίτλος της: Η ανάπλαση της Αθήνας με έμφαση στις περιοχές του εμπορικού τριγώνου και των προσφυγικών της Αλεξάνδρας, αλλά και η ανακαίνιση των διατηρητέων.

Ο Νίκος Μπελαβίλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1959. Έκανε σπουδές αρχιτεκτονικής και διδακτορική διατριβή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου διδάσκει από το 2003. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Διηύθυνε το Γραφείο Λαυρίου του ΕΜΠ για τη δημιουργία του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερµούπολης. Ως μέλος του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ, συμμετείχε στον σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδί, του θαλασσίου μετώπου της Ελευσίνας, του Τεχνικού Πανεπιστημίου στη Λεµεσό, των επεκτάσεων του Τραµ στην Αθήνα και Πειραιά, κ.α.

Ήταν επικεφαλής της μελέτης του κτιρίου της νέας Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό, όπως και των ερευνών του ΕΜΠ για τα Ιστορικά Μεταλλεία στο Αιγαίο, το Μητρώο Ελληνικής Βιομηχανικής Κληρονομιάς, του ιστορικού κέντρου της Πρέβεζας, του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού. Είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς – TICCIH, του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων – ICOMOS και από το 2007 επιστημονικός αξιολογητής του World Heritage List της UNESCO.

Έχει γράψει τα βιβλία “Λιμάνια και Οικισμοί στο Αιγαίο της Πειρατείας” και “Τόποι Ανθρώπων – σχόλια για το χώρο και την πολιτική”. Συμμετείχε με άρθρα του στους συλλογικούς τόμους “Αιγαίο: διάσπαρτη πόλη” στη 10η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2006, “Αthens-Absolute Realism” στην 8η Biennale Αρχιτεκτονικής Βενετίας 2002, ” Ελλάδα της θάλασσας”, “Ιστορικός βιομηχανικός εξοπλισμός στην Ελλάδα”, “Το ελληνικό τοπίο”, “Το Αιγαίο Πέλαγος. Χαρτογραφία και ιστορία, 15ος – 17ος αιώνας”, “Ορυχεία στο Αιγαίο 19ος-20ος αιώνας”, “Σύγχρονα ελληνικά τοπία” κ.α.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Δημήτρη Τσούφη για το Δήμο Νέας Προποντίδας: »Ξεκινάμε τη Νέα Πορεία για την Νέα Προποντίδα»

admin

Κλείδωσε η Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ

admin

Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Σπύρος Βούγιας

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα