Ιούνιος 2, 2020
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Και τώρα εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι μυρίζουν εκλογές, μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, τον ανασχηματισμό, που μπορεί να περιμένει λίγες ημέρες, (για να μην χαλάσουν τα μπάνια του λαού, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο) αλλά και τις παροχές που εμφανίζονται δειλά – δειλά με την μορφή τροπολογιών.

Μέσα σε αυτές που δείχνουν τον δρόμο προς τις κάλπες, είναι η τροπολογία που φέρεται να έχει έτοιμη η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού με μια αύξηση της τάξης των 30 έως 50 ευρώ μέσα στο 2019 και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια να φτάσει τα 751 ευρώ. Προϋπόθεση βέβαια γι αυτό είναι να συναινέσουν οι δανειστές.

Επίσης, η αρμόδια υπουργός για τις προσλήψεις. Όλγα Γεροβασίλη σήμερα το πρωί δήλωνε ότι προσλήψεις θα γίνουν «όσες μπορεί και αντέχει το Δημόσιο» σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους. «Δεν είναι παροχολογία, είναι ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι δεν είναι βέβαιο πως θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις και όλο αυτό δημιουργεί είναι κλίμα παροχολογίας, ένα κλίμα καθαρά προεκλογικό με το κυβερνών κόμμα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να αλλάξει την ατζέντα και να αντιστρέψει το κακό κλίμα που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Η πορεία μέχρι την ΔΕΘ και τα όσα θα πει εκεί ο πρωθυπουργός στους Έλληνες που εξακολουθούν μόνο να πληρώνουν θα είναι κρίσιμη και θα ανέβουν οι τόνοι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Σχετικά Άρθρα

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για την τόνωση της αγοράς στην Χαλκιδική

admin

Γκάλοπ Marc: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,1 μονάδες στην Α’ Αθήνας

admin

Λ. Αυγενάκης: «Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στηρίζουμε ξεκάθαρα τον Νίκο Ταχιάο»

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα