Σεπτέμβριος 24, 2020

Μπουτάρης: Τέλη Σεπτέβρη θα ανακοινώσω εαν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται ο Γιάννης Μπουτάρης να ανακοινώσει οριστικά εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ή όχι για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και έχει εκφράσει την πρόθεση του να διεκδικήσει για άλλη μια φορά τον δημαρχιακό θώκο.

Για το θέμα των εκλογών και το πώς θα κινηθεί η «Πρωτοβουλία» συνεδρίασε για περισσότερες από τρεις ώρες η δημοτική ομάδα παρουσία σχεδόν όλων των μελών, ακόμα και του Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος μάλιστα πήρε και τον λόγο καθώς και του Γιώργου Αρβανίτη, ο οποίος έμεινε για λίγη ώρα.

Ο κ. Μπουτάρης, κατά την παρέμβασή του, υπογράμμισε πως όποια απόφαση και να πάρει θα είναι κανονικά δήμαρχος έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. Ζήτησε, μάλιστα, από όλη την ομάδα να συνεχιστεί κανονικά το έργο της διοίκησης. «Δεν είμαι όπως ήμουν το 2010», φέρεται να είπε ο Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας πως νιώθει κουρασμένος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε και η ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Ανοιχτή Πόλη», ο Γιάννη Μπουτάρης επανέλαβε το μήνυμα που έστειλε και την περασμένη Δευτέρα ότι «μιλάμε με όλους».

«Μας ενδιαφέρει μόνο η πόλη και όχι τα κόμματα. Αυτό είναι το κριτήριο των πράξεών μας. Μιλάμε με όλους. Εχθρός μας είναι ο σκοταδισμός που έφερε το σύστημα Παπαγεωργόπουλου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε κατά την παρέμβασή του, «στόχος μας να κερδίσει «Πρωτοβουλία» τις εκλογές και να διοικήσει δήμο».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν ελήφθη κάποια απόφαση οριστική για το πώς θα κινηθεί η παράταξη, αλλά έγινε μια αρχική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αρκετά μέλη τοποθετήθηκαν. Σύμβουλοι και στελέχη της παράταξης ξεκαθάρισαν πως πρέπει πρώτα να ανακοινωθεί η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη και στη συνέχεια να καθοριστούν τα επόμενα βήματα εν όψει εκλογών.
Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό το εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου καθώς, τόσο ο ίδιος, όσο και κάποια άλλα από τα στελέχη της εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο πλήρους συνένωσης των δύο παρατάξεων.

Σχετικά Άρθρα

Γεννηματά: Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα

admin

Πατούλης: Με ενδιαφέρει η Αθήνα και όχι η Περιφέρεια Αττικής

admin

Μάχη για πολλούς μνηστήρες στον δήμο της Θεσσαλονίκης

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα