Σεπτέμβριος 23, 2020

ΚΕΔΕ: Δεν λάβαμε καμία απάντηση για τον «Κλεισθένη 1» από τον Σκουρλέτη

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Καμία απάντηση, δηλώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ότι δεν έλαβε από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, επί των ερωτημάτων που έθεσε, στη σημερινή συνάντηση που είχαν για το νομοσχέδιο « Κλεισθένης 1».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ τα ερωτήματα αφορούσαν τη διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των δήμων, την οικονομική και διοικητική τους αυτοτέλεια, αλλά και την προώθηση της αποκέντρωσης.

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει το υπουργείο ότι αρνείται τη διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου και ότι ο υπουργός δεν παρουσίασε «τις αλλαγές στο κείμενο του νομοσχεδίου «Κλεισθένης», στις οποίες προχώρησε μετά τη διαβούλευση που προηγήθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι με ψηφίσματά τους 207 από 227 Δημοτικά Συμβούλια που συνεδρίασαν και συζήτησαν το νομοσχέδιο, το 92%, έκρινε ότι είναι ένα «κακό» και δεν αποτελεί μεταρρύθμιση.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος της , Γιώργος Πατούλης ,κατέθεσε υπόμνημα με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις της Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, επί συγκεκριμένων άρθρων του νομοσχεδίου «Κλεισθένης Ι».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε τονίσει ότι ο «Κλεισθένης 1» τάραξε τα νερά στην Αυτοδιοίκηση και στο ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και χαρακτήρισε τη Ν.Δ. ως δύναμη στασιμότητας και στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, όπως είπε οι ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ασκούν μια άδικη και ισοπεδωτική κριτική απέναντι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Σχετικά Άρθρα

Γκάλοπ Marc: Η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 13,1 μονάδες στην Α’ Αθήνας

admin

Άνοιγμα Φλαμπουράρη σε Καραμανλικούς για την αυτοδιοίκηση

admin

Πατούλης σε Τσίπρα: Εγώ δεν φοβάμαι τους πολίτες – Άλλοι κρύβονται πίσω από κλούβες των ΜΑΤ

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα