Σεπτέμβριος 23, 2020

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των πληγέντων

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να συνδράμουν στις πληγείσες από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική:

Τουλάχιστον 30 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης συνέλεξαν οι Λαρισαίοι σε δυο 24ωρα

Τουλάχιστον 30 τόνοι με είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν μέσα σε δυο 24ωρα στο Δήμο Λάρισας, από την κινητοποίηση των Λαρισαίων αλλά και από την αντίστοιχη δράση του Δήμου Κιλελέρ, και παραδόθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Λαρισαίων.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα συγκινητική την κινητοποίηση των Λαρισαίων, υπογραμμίζοντας ότι για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία της Λάρισας δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. «Αισθάνομαι πολύ περήφανος για την πόλη μας και τους Λαρισαίους» είπε.

Επίσης, με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, αποφάσισε χθες την καταβολή 50.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει, σε κεντρικό επίπεδo για την στήριξη των πυροπλήκτων.

Πρωτοβουλίες του Δήμου Χανίων για στήριξη των πληγέντων

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
– υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν παιδιά πυροπαθών στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων (στον Καλαθά Ακρωτηρίου) όπου και θα τους προσφερθεί η κατάλληλη ψυχολογική στήριξη, από επιστημονικό προσωπικό. Η φιλοξενία των παιδιών των πυροπαθών είναι εφικτή κατά την τρίτη κατασκηνωτική περίοδο (31/7-9/8) και κατά την τέταρτη κατασκηνωτική περίοδο (11/8-20/8).
– σε συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χανίων στις 29 Αυγούστου, για τους πληγέντες από την πυρκαγιά.
– θα υπάρξει πρωτοβουλία από τον Δήμο Χανίων προκειμένου να διατεθούν σχολικά είδη στα παιδιά των πληγέντων, ενόψει της έναρξης της σχολικής περιόδου.

Ο Δήμος Χανίων είναι σε άμεση και διαρκή επικοινωνία και επαφή με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για να συμβάλλει άμεσα και ουσιαστικά σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

από dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Ψινάκης ζητά προσωπικό για τα καμένα μέσω Instagram

admin

Ηλίας Ψινάκης: «Η αλήθεια θα φανεί πάρα πολύ σύντομα»

admin

Ευχαριστήριες επιστολές των Δημάρχων Μεγαρέων, Μαραθώνα στον Γ. Πατούλη

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα