Σεπτέμβριος 27, 2020

Ημέρες τοπικών προϊόντων & παραγωγών – 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων

Δήμος Αριστοτέλη

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή  5 Αυγούστου οι «Ημέρες Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών» του Δήμου Αριστοτέλη με την «4η γιορτή Αριστοτελικών και Αθωνικών Γεύσεων» στην παραλία της Ιερισσού.

Η συνέργεια του Δήμου Αριστοτέλη, των Νομικών του Προσώπων (ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. και Α.Π.Κ.), του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και του Σωματείου Επαγγελματιών Ιερισσού απέδωσε τα μέγιστα, στηρίζοντας τους παραγωγούς του τόπου μας και προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες ένα τετραήμερο γεύσεων, παράδοσης και ψυχαγωγίας σε ένα ιδανικό περιβάλλον, δίπλα στη θάλασσα.

Χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν αγνά προϊόντα, παραδοσιακές συνταγές, τυριά, μέλι, τσίπουρο, κρασί, ελιές, μπάρες δημητριακών, γλυκίσματα φτιαγμένα με γνώση και μεράκι από παραγωγούς και μεταποιητές.

Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά το μήνυμα της σπουδαιότητας που έχει για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη της περιοχής ο πρωτογενής τομέας, ο οποίος πρέπει να στηριχθεί και να ανθίσει ακόμα περισσότερο, ώστε να προσελκύσει ανθρώπους με αγάπη για την παράδοση, δημιουργικούς και έτοιμους να πάρουν πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν τους ορίζοντες ολόκληρης της περιοχής.

Ακόμα μεγαλύτερο χρώμα σε αυτό το τετραήμερο έδωσαν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και οι δράσεις με μικρά παιδιά του Δήμου Αριστοτέλη, τη νέα γενιά του τόπου μας. Πολύ ιδιαίτερη ήταν η γαστρονομική εμπειρία που μας προσέφεραν οι Μοναχοί Ιωάσαφ  και Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, που μαζί με τον σεφ Γιώργο Παλησίδη, μοιράστηκαν μαζί μας μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής τέχνης του Αγίου Όρους και της Αριστοτελικής διατροφής.

Ζούμε σε έναν τόπο ευλογημένο με φυσικό κάλλος, ιστορία και παράδοση. Αυτά οφείλουμε να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μπολιάζοντάς τα με τη φρέσκια ματιά και τις ιδέες των νέων ανθρώπων. Αυτά αποτελούν τον πλούτο μας.

Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν και φέτος για την επιτυχία αυτής της γιορτής και δίνουμε υπόσχεση και ραντεβού σε μια ακόμα πιο δυναμική 5η χρονιά Τοπικών Προϊόντων και Παραγωγών το καλοκαίρι του 2019.

Σχετικά Άρθρα

1ο Ποδηλατικό Σιρκουί Αρναίας 2018

admin

Οι εκλογές στη Χαλκιδική ξεκίνησαν από την Ιερισσό (φώτο)

admin

Ολοκληρώθηκε η 4η γιορτή Αριστοτελικών & Αθωνικών Γεύσεων

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα