Σεπτέμβριος 27, 2020

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 6,2% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα

Στο 5,3% η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, με την συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε αντίθεση με την ΝΔ, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης της ALCO που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του OPEN με την Έλλη Στάη.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και το εύρημα ότι μεγάλο ποσοστό επιθυμεί οι επόμενες εθνικές εκλογές να φέρουν… νέες εκλογές, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα γίνουν με απλή αναλογική!

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου (πίνακας κάτω), η ΝΔ λαμβάνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18,4%, ακολουθεί με 6,2% η Χρυσή Αυγή, με 4,6% το ΚΙΝΑΛ, με 5,3% το ΚΚΕ, ενώ τα άλλα κόμματα δεν περνούν το όριο για την είσοδό τους στη Βουλή.

Ωστόσο, στην αναγωγή επί των εγκύρων (πίνακας κάτω) η διαφορά υπέρ της ΝΔ αυξάνεται στις 6,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, στην αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 27,6% για τη ΝΔ, 21,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,2% για τη ΧΑ, 5,4% για το ΚΙΝΑΛ, 6,2% για το ΚΚΕ, ενώ το 2,9% αγγίζει η Λαϊκή Ενότητα.

Στην πρόθεση ψήφου διαφαίνεται πώς το κλειδί της επόμενης αναμέτρησης έχουν οι αναποφάσιστοι και οι σκεπτικιστές αφού καταγράφονται σε ποσοστά μεγαλύτερα του 20%. Αυτό σε συνδυασμό με την χαμηλή συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 54% έναντι 80% της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 21% των ερωτηθέντων δεν θέλει από τις επόμενες εκλογές να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ οι πολίτες εκτιμούν ότι κάλπες πρέπει να στηθούν στο τέλος της τετραετίας (42%) και άλλο τόσο ποσοστό επιθυμεί πρόωρες (Μάρτιος – Μάιος).

Στο ερώτημα “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη;” (πίνακας κάτω) η πλειονότητα των ερωτηθέντων απαντά κανένας σε ποσοστό 42%, τον πρόεδρο της ΝΔ το 27% και τον πρωθυπουργό το 25%.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι πολεμάει περισσότερο τη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 26% ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14%.

Η πλειονότητα σε ποσοστό 58% θεωρεί τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης “εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα”, ενώ στο ερώτημα αν το 2019 θα είναι καλύτερο για την οικογένεια σας το 36% απαντά ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρξει καμία μεταβολή.

Η έρευνα έγινε σε σταθμισμένο δείγμα 1.000 ατόμων από όλη την Ελλάδα στο διάστημα 5 έως 10 Δεκεμβρίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές : Σε ποιες περιοχές θα κατέβουν οι πρωτοκλασάτοι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

admin

Συνελήφθη 38χρονος για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με εγκατάλειψη

admin

Πέντε συλλήψεις για το «ντου» στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο Κιάτο

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα