Σεπτέμβριος 27, 2020

Δήμος Αθηναίων: Τι αφήνει πίσω του ο Καμίνης

Ελλάδα

Παρουσία περισσότερων από 700 πολιτών, ο Γιώργος Καμίνης, που αποτελεί επίσημα τον μακροβιότερο δήμαρχο Αθηναίων μεταπολεμικά, παρουσίασε τον απολογισμό του. Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων αφήνει ένα έργο με θετικά στα οποία προσμετρούνται το πλεόνασμα 22 εκατ. από έλλειμμα 48 εκατ. που παρέλαβε, την υποδειγματική διαχείριση του προσφυγικού, το ρεκόρ στον τουρισμό με 5,8 εκατ. επισκέπτες και τις δομές για τη στήριξη 26.000 ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Από την άλλη, τα ζητήματα της καθημερινότητας έμειναν πίσω, ίσως και λόγω προτεραιοτήτων. H Αθήνα, άλλωστε, όταν ανέλαβε ο Kαμίνης, βρισκόταν στην καρδιά της κρίσης, με καταστροφές στην πόλη, χιλιάδες απόρους και με αμαυρωμένη εικόνα διεθνώς.

dimos-ath02
Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στις στιγμές αυτής της 8ετίας που δεν θα ξεχάσει: «Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, που κάηκαν 40 κτίρια στην πόλη. Τη φωτιά στο Μάτι, το περασμένο καλοκαίρι και τις φοβερές εκείνες ώρες της εκκένωσης των παιδικών μας κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα, καθώς και το βλέμμα των γονιών των 621 παιδιών που τα περίμεναν στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων. Θα θυμάμαι για πάντα την πλατεία Συντάγματος γεμάτη τρόφιμα για τους άπορους, εκείνο το ποτάμι αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα του 2013, αλλά και τα μονίμως χαμηλωμένα μάτια των ανθρώπων στα συσσίτια. Δεν θα ξεχάσω όμως και τη συγκίνησή μου εκείνο το βράδυ, όταν είδα δεκάδες παιδάκια να διδάσκονται κολύμβηση στην καινούργια πισίνα του Σεραφείου Συγκροτήματος που κατασκευάστηκε και αυτό με πόρους ΕΣΠΑ. Αλλά και ποτέ δεν θα ξεχάσω την υπερηφάνεια που ένιωσα  στη Λισαβόνα, όταν ακούστηκε το όνομα της Αθήνας, ως νικήτριας του Βραβείου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018».
dimos-ath03

Και συμπλήρωσε:
«Δεν ξεχνώ τον κόσμο του πνεύματος και της τέχνης που συγκεντρώνουν οι εκατοντάδες εκδηλώσεις μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”, που κερδίσαμε από την UNESCO, αλλά και τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων της τέχνης που ήρθαν στην Αθήνα όταν επελέγη η πόλη μας για να φιλοξενήσει την κορυφαία Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης, Documenta 14».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε: «Μου ζητήθηκε πολλές φορές, από συνεργάτες αλλά και φίλους, να φροντίσω τη δημόσια εικόνα μου, να επενδύσω σε έργα βιτρίνας και δημόσιες μεγαλόστομες παρεμβάσεις, αρεστές αλλά όχι χρήσιμες, να λειτουργώ με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας, να προσπαθώ να πείσω τους πολίτες ότι είμαι ένας καλός δήμαρχος με στοχευμένα δημοσιεύματα. Έκανα ακριβώς το αντίθετο. Και δεν μετανιώνω στιγμή. Διότι δεν είναι μόνο το έργο που έχω αφήσει πίσω μου. Ζητούμενο για μένα είναι η συμμετοχή στα κοινά να γίνεται με ήθος, ευγένεια, σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με όρους που θα προάγουν το πολιτικό μας πολιτισμό και κυρίως την ίδια τη δημοκρατία. Και πιστεύω ότι αυτά υπηρέτησα, με συνέπεια και ευθύνη. Και είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά, στο τέλος της θητείας μου».

Σχετικά Άρθρα

Πέντε συλλήψεις για το «ντου» στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο Κιάτο

admin

Θοδωρής Αμπατζόγλου και Μαρίνα Πατούλη κάνουν άνω-κάτω τη ΝΔ για το Δήμο Αμαρουσίου

admin

Υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές ο Χάρης Ρώμας

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα