Αύγουστος 10, 2020

Δήλωση της Κατερίνας Ιγγλέζη για την υπόθεση του Λάκκου Καρατζά

Δήμος Αριστοτέλη

Μια τραγική καθημερινότητα επαναλαμβάνεται τα πέντε τελευταία χρόνια στην τοπική κοινωνία της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής.

Κάθε τόσο και ένα δικαστήριο, κάθε τόσο και μια ακόμη δίκη, να σφίγγει σα θηλιά τις τετρακόσιες περίπου οικογένειες αυτών που μπήκαν μπροστά στον αγώνα που δίνει ο τόπος μας να κρατήσει το δικαίωμα να ζούμε ανθρώπινα. Να κρατήσει μακριά τον εφιάλτη της περιβαλλοντικής καταστροφής που επιβάλλει η τερατώδης εξορυκτική βιομηχανία.

Αυτόν τον αγώνα των δικαστηρίων, σκληρή παρακαταθήκη της κυβέρνησης Σαμαρά, της κυβέρνησης του «με κάθε κόστος» επένδυση χρυσού, έχουμε όλοι ιερό καθήκον να τον κρατήσουμε ψηλά. Εκεί στην κάθε μέρα, στην κάθε δικαστική αίθουσα, το δίκιο μας θα φανερώνεται, κόντρα σε νοοτροπίες και εμπόδια που προσπαθούν να λυγίσουν την απόφαση αυτής της κοινωνίας να το φτάσει μέχρι το τέλος.

Καμιά δίωξη, καμιά εξόρυξη!

Κατερίνα Ιγγλέζη
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Σχετικά Άρθρα

Σ. Βαλιάνος: Νέο αναπτυξιακό μοντέλο με κίνητρα επενδύσεων σε νέους τομείς, έμφαση στον τουρισμό και σοβαρή εποπτεία της μεταλλουργίας

admin

Στέλιος Βαλιάνος: Ο «ειρηνοποιός» της Χαλκιδικής!

admin

Υπάρχει σχέση του τουρισμού με την εκμετάλευση του χρυσού στη Χαλκιδική;

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα