Οκτώβριος 25, 2020

Δήλωση συμμετοχής εθελοντών εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας

Δήμος Νέας Προποντίδας

Ο Δήμος Ν. Προποντίδας αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοβουλία για τη λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου στο Δήμο μας. Τα μαθήματα θα γίνονται τις απογευματινές ώρες στα δημόσια σχολεία του Δήμου μας.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ν. Προποντίδας αποτελεί μια ανοιχτή “πόρτα” στην ευκαιρία για όσους μαθητές χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής.

Τα μαθήματα παραδίδονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους δασκάλους και καθηγητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, είτε του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα,  όπως, επίσης, και καθηγητές ξένων γλωσσών

Με την εθελοντική τους αυτή δράση υπηρετούν άριστα τόσο τον ειδικό σκοπό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που είναι η υποστήριξη των μαθητών που χρειάζονται συμπληρωματική βοήθεια στα μαθήματά τους και χρήζουν κοινωνικής αρωγής για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, όσο και το γενικότερο κοινωνικό σκοπό, που είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής δράσης ως παραδείγματος κοινωνικής συμπεριφοράς προς μίμηση, η καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης και εν γένει δράσης που διέπεται από αλτρουιστικά, φιλανθρωπικά, αισθήματα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να ανταποκριθούν σ’ αυτήν τη σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία και να προσφέρουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους, να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές εκπαιδευτικοί στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου μας για το φετινό σχολικό έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση που διατίθεται από το Τμήμα Παιδείας και υπάρχει ως συνημμένα αναρτημένη στο portal του δήμου: www.nea-propontida.gr και να την αποστείλουν:

  • μέσω fax στο νούμερο: 2373350257
  • μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: voula.katsirma@nea-propontida.gr

Πληροφορίες στο Τηλέφωνο: 2373350218 και 2373350208

*Απαραίτητο το αντίγραφο πτυχίου

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση

Σχετικά Άρθρα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Ναυτικό Μουσείο Αλιευτικών Σκαφών και Εργαλείων Δήμου Νέας Προποντίδας

admin

Παρουσίαση του βιβλίου ΄΄ ΡΕΤΟΥΣ΄΄ στο Δήμο Νέας Προποντίδας

admin

Χιλιάδες οι επισκέπτες για άλλη μια χρονιά στην Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα