Οκτώβριος 24, 2020

Γκράφιτι με τον Ψινάκη σε κάδο σκουπιδιών

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μπορεί ο Ηλίας Ψινάκης να έγινε δεκτός μετά Βαΐων και κλάδων (αρχικά) στον Μαραθώνα, η πρόσφατη καταστροφή ωστόσο έπληξε το «image» του (στην καλύτερη περίπτωση).

Άλλοτε λέει πως θα μας πει «όταν πρέπει» τι συνέβη, άλλοτε ότι το σπίτι του κάηκε και αυτό, χωρίς ωστόσο να φαίνονται εμφανή δείγματα φωτιάς ενώ γυρίζει την πλάτη στην πλειοψηφία που του ζητά να παραιτηθεί.

Ένας κάδος όμως παραμένει αγέρωχος με τη μορφή του επάνω.

Για την ακρίβεια, ένα γκράφιτι του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη «κοσμεί» έναν κάδο απορριμμάτων.

Πρόκειται για ένα παλιό έργο του καλλιτέχνη με το ψευδώνυμο «Hambas». Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα, Μαραθωνίτες κάλεσαν τον καλλιτέχνη στην πόλη τους για να ζωγραφίσει τη μορφή του δημάρχου τους σε κάδο.

Γιατί ζωγράφισε και τον Ψινάκη

Όπως διαβάζουμε ανέλαβε το έργο στον Μαραθώνα καθώς φίλοι του τού είχαν ζητήσει να φέρει εις πέρας μία ακόμα «ειδική αποστολή»: να ζωγραφίσει σε κάδο απορριμμάτων το πρόσωπο του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη. Και αυτό επειδή του είχαν μεταφέρει την απογοήτευσή τους από το μέχρι στιγμής έργο του στον δήμο. Εκείνος φυσικά δεν τους χάλασε χατίρι και το πρόσωπο του Ηλία Ψινάκη κοσμεί ήδη έναν από τους κάδους σκουπιδιών της περιοχής.

To «who is who» του καλλιτέχνη:

Ο «Hambas» έχει ζωγραφίσει έλληνες και ξένους πολιτικούς σε κάδους απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Αττικής.

Ο Hambas ξεκίνησε ως ζωγράφος το 2012 και μέχρι το 2014 συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη. Το 2014 ξεκίνησε δυναμικά τις τοιχογραφίες στους δρόμους, σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά κτίρια.

Το 2015, δε, φιλοτέχνησε στην Κεντρική Αγορά Αθηνών ένα έργο που εκτείνεται σε 30 μέτρα και από τότε συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Coca-Cola, η Marlboro, η Superga, η Nike, ενώ έχει συμμετάσχει πολλές φορές και σε φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

Τζιτζικώστας: «Η αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά»

admin

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με την ΠΟΕ-ΟΤΑ

admin

600.000 € της ΚΕΔΕ στους τρεις πυρόπληκτους Δήμους

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα