Σεπτέμβριος 27, 2020

Για τις προτεραιότητές τους μιλούν οι Ν. Ηλιόπουλος, Ν. Μπελαβίλας και Κ. Νοτοπούλου

Ελλάδα

Οι υποψήφιοι δήμαρχου Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Μπελαβίλας και Κατερίνα Νοτοπούλου μιλούν στην «Αυγή» για τις προτεραιότητες τους .

«Ένας αγώνας για τις ανάγκες των πολλών», αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, «δίνουμε τον λόγο και τις ευθύνες σε όσους και όσες δεν έχουν σήμερα φωνή» τονίζει ο Νίκος Μπελαβίλας, «προχωράμε μαζί με την κοινωνία» επισημαίνει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

«Ξεκίνησε την Παρασκευή ένα όμορφο ταξίδι, με αφετηρία και τελικό προορισμό την Αθήνα. Είναι πολύ τιμητικό για εμένα το γεγονός ότι η «Ανοιχτή Πόλη», μια συλλογικότητα με ιστορία, με επέλεξε ως επικεφαλής για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Από μια γειτονιά της Αθήνας κάναμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα για έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί με τους κατοίκους αυτής της πολύχρωμης πόλης. Έναν αγώνα ενάντια στην αντίληψη ότι τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Έναν αγώνα για τις ανάγκες των πολλών ενάντια στα συμφέροντα, στην εγκατάλειψη και την ερήμωση που απειλεί τις γειτονιές.

Γιατί η Αθήνα είναι μια πόλη με πολλά προβλήματα αλλά και απεριόριστες δυνατότητες. Αρκεί να πιστέψουμε στους ανθρώπους της, να σκεφτούμε δημιουργικά και να δράσουμε ριζοσπαστικά και συλλογικά. Να αποκτήσει η πόλη ανθρώπινη καθημερινότητα, ολοκληρωμένη κοινωνική και στεγαστική πολιτική. Να καλύψουμε τις ανάγκες των κατοίκων για ασφάλεια, καθαριότητα, πράσινο, χώρους αθλητισμού, ελεύθερη μετακίνηση για όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς. Για μια πόλη καθαρή από τους νεοναζί και τον ρατσισμό.

Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι, γιατί στα Πετράλωνα είδαμε όλο τον κόσμο που αγωνιά για την Αθήνα και είναι αποφασισμένος να φτιάξει τις γειτονιές του από την αρχή. Κόσμο έτοιμο να γίνει κομμάτι αυτού του όμορφου ταξιδιού. Ξεκινάμε δυναμικά σε κάθε γειτονιά, δίπλα στους κατοίκους, μαζί με τους κατοίκους. Με όραμα, σχέδιο και προτεραιότητες. Αθήνα από την αρχή λοιπόν, για μια πόλη δημιουργική, σύγχρονη, για μια πόλη ανοιχτή για όλες και όλους».

Η δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα:

«Έζησα σε μια εποχή στην οποία δεν επιτρεπόταν στους νέους, στις νέες και στην Αριστερά να πάρουν κεφάλι παρά μόνο όταν ήταν αρκετά «μεγάλοι». Αυτό ήταν μια παράδοση δεκαετιών στην Ελλάδα και αφορούσε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Μια παράδοση που δυστυχώς είχαμε για χρόνια και στην Αυτοδιοίκηση στην πόλη μας, τον Πειραιά. Αυτή την παράδοση λοιπόν εμείς αποφασίσαμε να σπάσουμε. Και έχουμε έναν παραπάνω λόγο να το κάνουμε αυτή τη φορά. Δίνουμε τον λόγο και τις ευθύνες σε όσους και όσες δεν έχουν σήμερα φωνή.

Σε αυτή τη γενιά που βίωσε στο πετσί της την κρίση, την πρώτη γενιά που ξέρει ότι θα ζήσει χειρότερα από τους πατεράδες της. Τη γενιά που πάλεψε απέναντι στην απόγνωση και είναι εδώ, έτοιμη και αποφασισμένη να πάρει τα ηνία. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε οι πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου μας να δοθούν σε αυτή τη γενιά.

Με αυτούς τους 21 νέους και τις νέες, επιστήμονες, εργαζόμενους, άνεργους, δημιουργούς στον χώρο του πολιτισμού, αθλητές, μετανάστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Έλληνες και ξένους, κάναμε το πρώτο βήμα για ένα ευρύ, μεγάλο και ανοιχτό ψηφοδέλτιο».

Η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

«Προχωράμε μαζί για μία Θεσσαλονίκη ανοιχτή και δημοκρατική. Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με την κοινωνία και ακριβώς γι’ αυτό θα την κερδίσουμε. Προχωράμε μαζί με τους νέους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Προχωράμε μαζί με τα ΑμεΑ, με την lgbtq κοινότητα, μαζί με όλους τους πολίτες για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη μια πόλη όπου να χαίρεσαι να ζεις και να δημιουργείς. Πόλη ανθρώπινη, ζωντανή, ανοιχτή στις προκλήσεις των καιρών, λειτουργική, ανεκτική στο διαφορετικό. Πόλη καθαρή, πόλη με περισσότερο πράσινο, πόλη παραγωγική, που θα κρατά τα «παιδιά» της προσφέροντας ευκαιρίες και αξιοπρεπείς δουλειές.

Προχωράμε μαζί και στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στις υποβαθμισμένες λαϊκές γειτονιές, αναδεικνύουμε τον τεράστιο πολυπολιτισμικό πλούτο και τη βαριά ιστορικής κληρονομιά της Θεσσαλονίκης.

Θέλουμε η πόλη μας να γίνει «αγαπημένος προορισμός» για τη νεολαία όλης της Ευρώπης και της Μεσογείου, μέσα από δράσεις και διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες. Δεν θα επιτρέψουμε η Θεσσαλονίκη να γυρίσει πίσω σε εποχές σκότους, συντήρησης και διαφθοράς. Απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης σχεδιάζουμε σήμερα τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, τη Θεσσαλονίκη κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η προοδευτική Θεσσαλονίκη θα νικήσει».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ελέγχεται για ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος ο Θόδωρος Καρυπίδης

admin

Οι νέοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

admin

Κ. Γαβρόγλου στο Πολυτεχνείο: Η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα