Απρίλιος 4, 2020

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής σχετικά με την δίκη των Σκουριών

Χαλκιδική
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με την αθώωση των 21 κατηγορούμενων, στην δίκη των Σκουριών.
Η αθώωση των 21 κατηγορούμενων μελών του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, είναι από μόνη της η πανηγυρική αθώωση μιας ολόκληρης κοινωνίας που εδώ και χρόνια υπερασπίζεται την υγεία της, τη γη της, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, όχι μόνο στη Β.Α. Χαλκιδική αλλά και σε όλη την χώρα.
Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες νίκες ενάντια στο δόγμα Σαμαρά: «επένδυση με κάθε κόστος». Είναι νίκη ενάντια στις μεθοδεύσεις της τότε κυβέρνησής του αλλά και του παρακράτους του που χάλκευε στοιχεία ενοχοποιώντας αθώους πολίτες. Τέλος, είναι μια μεγάλη νίκη ενάντια στην El Dorado και ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο μήνυμα για την τοπική κοινωνία και τις διεκδικήσεις της.
Είναι όμως και μια υπενθύμιση σε όλους μας ότι όλα αυτά που συνέβησαν τότε, είναι εύκολο ή σχεδόν βέβαιο, να ξανασυμβούν με μια κυβέρνηση της ΝΔ που ευθαρσώς δηλώνει ότι στηρίζει την El Dorado και τα καταστροφικά της σχέδια.
Η Ν.Ε. και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής χαιρετίζουν την απόφαση του δικαστηρίου, συνεχίζουν αταλάντευτα να στηρίζουν το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, συνεχίζουν να αγωνίζονται για την τελική δικαίωση ενός όμορφου και συλλογικού αγώνα.

Σχετικά Άρθρα

Σ. Βαλιάνος: Νέο αναπτυξιακό μοντέλο με κίνητρα επενδύσεων σε νέους τομείς, έμφαση στον τουρισμό και σοβαρή εποπτεία της μεταλλουργίας

admin

Παρουσίαση του βιβλίου ΄΄ ΡΕΤΟΥΣ΄΄ στο Δήμο Νέας Προποντίδας

admin

14 Νοεμβρίου, η Χαλκιδική τιμά την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα