Σεπτέμβριος 23, 2020

Έγκριση δημοπράτησης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Πέλλα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τη δημοπράτηση δύο σημαντικών αναπτυξιακών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με συνολικό προϋπολογισμό 2.300.000 €, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από σχετική εισήγηση της Αναπληρωτή Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πέλλας και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά.

Πρόκειται για τη δημοπράτηση του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Έδεσσας (ποταμός Εδεσσαίος)», με συνολικό προϋπολογισμό 2.100.000 € και του έργου «Αντιστήριξη πρανούς Ε.Ο. 2 στη θέση Ψηλή Βρύση», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 €.

Σχετικά με το πρώτο έργο, η προτεινόμενη προς υλοποίηση μελέτη αφορά στην αποκατάσταση/αντικατάσταση των έργων της υφιστάμενης  επενδεδυμένης κοίτης του ποταμού Εδεσσαίου. Το συνoλικό μήκος παρέμβασης είναι 838m, από την γέφυρα στην προέκταση της οδού  Δημ. Πετρίτση και μέχρι το πέρας του ποταμού στην περιοχή Καταρρακτών.

Παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης τόσο στον πυθμένα όσο και στα πρανή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθιζήσεις των παράπλευρων οδών και πλημμύρες στις ιδιοκτησίες παράλληλα με τον ποταμό. Κρίνεται αναγκαία η ανακατασκευή της υφιστάμενης επενδεδυμένης κοίτης για την προστασία του ιστού της πόλης της Έδεσσας τόσο από φαινόμενα διάβρωσης/καθιζήσεων όσο και από φαινόμενα πλημμυρών  υπογείων, αλλά και των παράπλευρων περιοχών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξουν σημειακές κατολισθήσεις λόγω των καθιζήσεων και απομείωση στο ελάχιστο της υδραυλικής διατομής.

Με την υλοποίηση του δεύτερου έργου (τοιχίο αντιστήριξης και συνοδά έργα αποχέτευσης ομβρίων και αποκατάστασης οδοστρώματος) θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε από την κατάρρευση τμήματος του βόρειου ερείσματος και τις ρηγματώσεις – καθιζήσεις του ασφαλτικού οδοστρώματος σε θέση 440,00 m από την έξοδο της πόλης της Έδεσσας προς Φλώρινα μέχρι τις προσβάσεις του περιφερειακού κόμβου, που βρίσκεται στην περιοχή «Ψηλή Βρύση» του Δήμου Έδεσσας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προώθηση των θεμάτων της Π.Ε. Πέλλας, καθώς οι διαδικασίες είναι πολλές και χρονοβόρες. Δρομολογούνται και άλλες παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Π.Ε. Πέλλας το επόμενο διάστημα, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και την περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσίαση στα ΜΜΕ του σήματος και των υποψηφίων της Περιφερειακής Παράταξης «Αλληλεγγύη» από τον Απόστολο Τζιτζικώστα

admin

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ για την Κεντρική Μακεδονία

admin

AgriBusiness Forum 2018: Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στις Σέρρες

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα