Σεπτέμβριος 23, 2020

Άνοιγμα Φλαμπουράρη σε Καραμανλικούς για την αυτοδιοίκηση

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Σαφές άνοιγμα στις «Καραμανλικές» δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας έκανε σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Λίγες μέρες μετά τα «φίλια πυρά» που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μίλησε για τη δυνατότητα συνεργασίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές για όσους προσδιορίζονται ως καραμανλικοί, παραμένοντας στις τάξεις της ΝΔ.

Πιο αναλυτικά σε συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και τον Αντώνη Τελόπουλο, ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μίλησε για μια αυτοδιοίκηση χωρίς κοματικοποίηση δίνοντας το στίγμα των κριτηρίων για τη διαμόρφωση συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο και για την ανάγκη συσπείρωσης με τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου μνημονεύοντας συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση σε όλη την Ευρώπη ενός διπόλου «πρόοδος – συντήρηση».

Ερωτηθείς μάλιστα για την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει ένα ψηφοδέλτιο «καραμανλικό» απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να υπάρξουν δυνάμεις που αναφέρονται στον Κ. Καραμανλή. Αν υπάρξει μια τέτοια συσπείρωση θα το συζητήσουμε. Επειδή γίνεται μια σπέκουλα όλο αυτό τον καιρό με τις καραμανλικές δυνάμεις, είναι θέμα του Κώστα του Καραμανλή να διαμορφώσει ο ίδιος τον κοινωνικοπολιτικό χώρο, αν θεωρεί ότι είναι κάτι ξεχωριστό από αυτό που υπάρχει σήμερα ή – και αυτό πιστεύω – είναι ξεχωριστό αλλά κινείται στα πλαίσια της ΝΔ».

Και πρόσθεσε «αν είναι κάτι ξεχωριστό και ας κινείται στα πλαίσια της ΝΔ, θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε» είπε μιλώντας για ξεκάθαρες και διακριτές σχέσεις χωρίς παρέμβαση στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. «Αν έχουν μια συσπείρωση αυτοδιοικητική και συμπίπτουμε σε θέματα, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε συνεργασία» κατέληξε ο Υπουργός Επικρατείας.

Σχετικά Άρθρα

Γεννηματά: Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι ετοιμόρροπος, τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα

admin

Υποψήφιο με τη Ρένα Δούρου το Τζέισον Αντιγόνη

admin

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αττική

admin

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την παραμονή σας στην σελίδα μας. Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συναινείτε στη χρησιμοποίηση τους. Αποδοχή Περισσότερα